Izrael v říjnu 2016 aneb zpět v milované zemi

  • Do Izraele jsem se poprvé dostala v září roku 2014. Budu se opakovat, ale musím to říct znovu – hned to byla láska na první dotyk této země…  Když jsem tehdy zI Izraele odlétala domů, objevila se ve skrytu duše velká touha se sem jednou vrátit. A podařilo se! Znovu jsem se sem dostala s malou skupinkou kamarádů, které dala dohromady dlouholetá kamarádka Hanka. Bylo nás osm – akorát tolik, abychom se vešli do jednoho automobilu, který jsme si pronajali.
  • Tato moje další návštěva Izraele byla hodně jiná než byla ta první s cestovkou. Hanka má totiž v Izraeli rodinu, takže jsme byli pozváni na večeři a mohli poznat tyto úžasné lidi přímo doma v jejich prostředí.
  • Nejdříve jsme několik dnů bydleli v hotelu v německé čtvrti Jeruzaléma, odkud jsme vyráželi i do okolí. Nemuseli jsme dodržovat tak přísný a striktní režim, jako když jsem Svatou zemi navštívila poprvé s cestovkou a museli jsme toho za sedm dnů stihnout co nejvíce. Tentokrát jsme na poznávání Izraele měli čtrnáct dnů. Viděla jsem známá místa i místa, kde jsem byla poprvé… Poprvé jsem například mohla pobývat v kibucu, váleli jsme se na pláži v Caesarea, navštívili Jaffu, kde jsem měla čas jen tak sledovat a fotit život na pláži, ale udělali jsme si s dvěmi účastníky „zájezdu“ i malou procházku pouští, na což všechno by s cestovkou nebyl čas. Zveřejněných fotek je tady hodně, ale bez nich by byla všechna slova zbytečná…
  • Takže mrkněte, nechejte se unést a rozhodně si do Izraele zajeďte! Stojí to zato. Pozor ale! Má to jedno nebezpečí! Zamilujete se do této země stejně nejen jako já, ale spousta dalších lidí  budete se sem vracet znovu a znovu, protože je zde stále co objevovat.
  • Všechny Vás zdravím a přeji úžasné zážitky z cest!!! Lenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.