Zážitkový dárek ve Velehradských vinicích

Při svých cestách na Velehrad, do Modré či na Bunč jezdím roky okolo Velehradských vinic. Až do dnešního dne jsem tam nikdy nepřibrzdila a neodbočila, abych si prohlédla, jak to tam vlastně vypadá, co toto místo pod vinohrady nabízí.
Dostala jsem se tam až dnes díky kamarádce Jarmile Hruškové. No a bylo to pro mne překvapení doopravdy veliké. Od silnice to ani tak nevypadá, ale pokud odbočíte a zaparkujete na dostatečně prostorném parkovišti, nebudete litovat. Přivítá vás krásný interiér, ochotná obsluha a výborné jídlo z tamní kuchyně a stejně skvělá vína.
My jsme si tedy daly nealkoholické Frizzante a bylo fakt luxusní! Vřele doporučuji. Z jídelního lístku jsem si vybrala hovězí líčka na kořenové zelenině s bramborovou kaší a k tomu domácí limonádu z manga. Jarka upřednostnila pečenou kachnu s malými brambůrkami, hráškem a zeleninou. Sladkou tečkou byl skvělý cheesecake a pro mne cappuccino. Nakonec jsme zvládly ještě ristretto s domácími sušenkami s levandulí. Vše bylo doopravdy skvělé, skvělé, skvělé…
Na závěr jsme poseděly venku s pohledem k cyklostezce. Posezení je ale připraveno také na druhé straně přímo u vinic. Kdo chce, může si venku zahrát šachy s obřími figurami anebo pétanque. Nechybí ani dětský koutek. Kdo chce, může prostě jen tak sedět, usrkávat či zobat něco dobrého, koukat na krásnou přírodu a užívat si daného okamžiku.
Od Jarky to byl pro mne dárek k letošním kulatinám. Jeden z těch nejlepších, protože mně dala téměř celé odpoledne svého času a k tomu úžasný kulinářský zážitek. S Jarkou se známe více než dvacet let, tak jsme si měly co povídat, protože ve fofru života k podobným několikahodinovým zastavením času moc nezbývá. O to vzácnější bylo naše dnešní setkání… Velké díky za ně…